Hlavní obsah

Chyba na Oscarech padla na dva účetní, na slavnost se už nepodívají

PwC potrestala za chybu při Oscarech své dva manažery.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Manažer PwC Brian Cullinan se místo dohledu na obálky věnoval publikování fotek s celebritami na sociálních sítích.

Článek

Společnost PricewaterhouseCoopers (PwC) potrestala dva manažery odpovědné za zmatky při vyhlašování hlavní ceny na letošních Oscarech. Brian Cullinan a Martha Ruizová se na předávání cen Akademie dále podílet nebudou. Zůstavají ale na svých pozicích ve firmě.

PwC, která dohlíží na tajné volby Oscarů a předávání obálek s vítězi už 83 let, se za chybu omluvila v pondělí.

„PwC přebírá plnou zodpovědnost za sérii chyb a porušení zavedených protokolů během včerejších (pozn. red. předávání proběhlo minulý týden v neděli) Oscarů,” uvedla firma v prohlášení.

Místo práce fotky na sociálních sítích

Cenu za nejlepší snímek se podařilo letos předat až napodruhé. Herečka Faye Dunaway společně s váhajícím Warrenem Beatym omylem vyhlásila jako vítěze muzikál La La Land místo dramatu Moonlight.

Zmatky způsobil právě Cullinan, který předal vyhlašujícím hercům špatnou obálku. Místo lístku s vítězem za nejlepší snímek v ní bylo jméno nejlepší herečky Emmy Stoneové. Její fotku přitom Cullinan těsně před kritickým momentem publikoval na Twitteru a posléze ji smazal. (Podívejte se na ni ve videu.)

Akademie manažera už dříve upozorňovala, aby se nevěnoval sociálním sítím během ceremonie. Cullinan ale na její výhrady nereagoval.

Oscara vyhlásil producent konkurenčního filmu

Herci a producenti La La Landu byli už na pódiu a děkovali za Oscara, když je přerušil producent muzikálu Jordan Horowitz, který překvapenému sálu oznámil, že hlavní cenu získal Moonlight.

„Jakmile došlo k chybě, Cullinan ani jeho kolegyně nepoužili opravné protokoly dostatečně rychle,” dodala PwC.

Dvě sady zapečetěných obálek se všemi 24 vítězi oscarových cen mají tradičně na starosti dva manažeři PwC, kteří stojí v průběhu ceremonie na opačných stranách pódia. Každému vyhlašovateli předají obálku těsně před tím, než dojde k ocenění v dané kategorii. Pro všechny případy si oba dva musí zapamatovat všechna vítězná jména.

Reklama

Související témata:
Rolls-Royce Cullinan

Doporučované