Hlavní obsah

Za dvojnásobnou vraždu dostal 15 let. Pak ho technologický pokrok usvědčil z další, ještě starší vraždy

Jak technologický pokrok umožnil objasnění staré vraždy. Reportáž z pořadu Záhady Josefa Klímy. Upozornění: Reportáž obsahuje několik záběrů nevhodných pro slabší povahy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Roman Horáček byl, jak se říká, zralý pro šibenici od dětství. Už ve 12 letech pobodal sousedku, pro nízký věk ale nebyl nijak potrestán. V roce 1991 zavraždil v Litoměřicích bývalou manželku a její sestru, dostal patnáctiletý trest. Když požádal po čase o podmínečné propuštění, narazil.

Článek

Mezitím se totiž začalo v kriminalistice s testy DNA. Ty Romana Horáčka usvědčily z jedné starší vraždy v litoměřické nemocnici, kde v té době pracoval jako saniťák.

Spravedlivého trestu za tento mord se ovšem Horáček nedočkal. Proč? A jak málo biologického materiálu stačí k tomu, aby genetika usvědčila pachatele trestných činů? A může se mýlit?

Podrobnosti v úvodní reportáži, která je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Záhady Josefa Klímy (celý pořad): Jak technologický pokrok usvědčil vraha, záhadná smrt trampů v Hřensku a glosy Jana Pirka a Jiřího Přibáně.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované