Hlavní obsah

Za kulisy festivalu Beats for Love v srdci industriálních Vítkovic

Největší taneční festival v srdci Evropy Beats for Love se každoročně koná v ohromném industriálním areálu Dolních Vítkovic.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Brány festivalu se otevřely v 16 hodin a postupně se rozeznělo všech 13 stagí. Areál se naplnil tísícovkami zájemců o taneční hudbu a atmosféra nabrala na obrátkách.

Článek

Největší středoevropský taneční festival Beats for Love trvá od středy do nedělního časného rána v nenapodobitelném industriálním areálu Dolní oblasti Vítkovice. K jeho hlavním hvězdám patří švédské duo Galantis, DJská dvojice z Londýna Sigma či teprve dvacetiletý norský DJ a producent Alan Walker.

Podtitul festivalu „děláme to srdcem” navíc letos platí víc než v jakékoliv jiném ročníku. Hudbu doplní charitativní aktivity a podpora talentů z regionu. Prostor dostanou neslyšící tanečníci, studenti umění či nevidomý zpěvák. Finanční podpora festivalu letos poputuje pro mobilní hospic Strom života a zdraví svých návštěvníků festival podpoří prostřednictvím zdarma poskytovaných HIV testů.

Hned první den se areál naplnil bezmála 25 tisíci fanoušky, což je nejvyšší číslo návštěvnosti zahajovacího dne v historii festivalu.

Prvním headlinerem na prknech monumentální Love stage byl slovenský raper Kali, pro kterého bylo vystoupení na Beats for Love letos premiérou. Pochválil mimo jiné právě hlavní scénu, do které pořadatelé letos investovali dvojnásobek rozpočtu než loni a kterou zdobí přibližně 1000 metrů čtverečních audiovizuálních efektů.

Absolutní hvězdou prvního festivalového dne byl Američan Roger Sanchéz, který ocenil zejména spojení s fanoušky pod pódiem. „Není to poprvé, co jsem hrál v České republice, ale energie dnešního publika byla prostě úžasná. Hrál jsem všechny druhy hudby od drum&bass až po house a oni na všechno skvěle reagovali,“ uvedl Roger bezprostředně po svém vystoupení.

Stejně jako další headliner na hlavní stagi, Andy C, oba chválili také industriální kulisy, ve kterých se Beats for Love odehrává. „Andy C zařadil Dolní Vítkovice dokonce mezi dvě nejlepší festivalová místa světa, na kterých kdy hrál,“ dodává Jiří Ramík, manažer hlavní scény.

Mimohudební program přinesl vedle tradičních aktivit, jakými jsou například fotbálek, graffiti, vodní bitvy nebo facepainting, i zbrusu novou zábavu. Travnatá plocha v Dolních Vítkovicích se změnila ve hřiště, kde si návštěvníci mohli ve středu a pátek užít workshop a exhibici týmu amerického fotbalu Steelers Ostrava a ve čtvrtek a sobotu fan zónu a workshop baseballového týmu Arrows Ostrava. Ti nejodvážnější se pak mohou pustit i do dalšího adrenalinového programu ve stylu pevnosti Boyard s názvem Tepfactor.

Novinkou je i designový projekt, v rámci kterého si návštěvníci mohou vyrobit vlastní tričko nebo třeba tašku. Víc než kdy jindy pečuje letos festival o zdraví svých návštěvníků. Přichystány jsou pravidelné lekce jógy, masáže a ve spolupráci se zdravotním ústavem také testy na HIV, které probíhají ve speciální festivalové ambulanci. Poskytovány jsou zdarma, anonymně a v rekordním čase - zájemci se výsledek dozví během 20 minut.

Když se dělá festival srdcem, je výsledek skutečně nezapomenutelný.

Reklama

Doporučované