Hlavní obsah

Za kulisy příprav silvestra. Záchranáři se chystají na nejrušnější noc roku

Večerní zprávy, sobota 30. 12. 2017.

 

Reklama

Pět set výjezdů během čtyřiadvaceti hodin. Tak vypadají oslavy konce roku pro pražské záchranáře. Hasiči napříč republikou nabádají k opatrnosti.

Článek

V hlavním městě bude kromě běžného počtu posádek přidělen na noční směnu již tradičně modul pro hromadná neštěstí Golem s přibližně patnácti zdravotníky. Umístěn bude od čtvrté hodiny odpolední na Václavském náměstí. Vůz disponuje třídicím a ošetřovacím pracovištěm, štábním a dispečerským pracovištěm, sociálním zázemím pro zdravotníky a strojovnou.

Jen okolo Václavského náměstí bude rozmístěno ještě pět dalších zdravotnických posádek. A další čtyři budou na Staroměstském náměstí.

Jaké jsou nejčastější důvody k tomu, aby záchranáři zasahovali? Neopatrné zacházení s pyrotechnikou nebo úrazy způsobené zvýšenou konzumací alkoholu.

Večerní zprávy také nabízejí bližší pohled na to, jaký alkohol se v Česku pije nejčastěji. Jak se mění preference a chutě Čechů? Odpovídal ředitel Unie vývozců a dovozců alkoholu Jaroslav Burkart.

Reportér Seznam Zpráv Adam Sušovský zase ve studiu připomněl nedávný juniorský basketbalový turnaj, který v Česku sledovali zástupci NBA, světových klubů  a amerických univerzit a popsal, jak složitá je cesta pro českého hráče do světových basketbalových klubů.

Zprávy se věnují i vyznamenání bubeníka kapely Beatles Ringo Starra, či změnám, které Čechy čekají v roce 2018.

Reklama

Související témata:

Doporučované