Hlavní obsah

Za loňský rok vzrostl čistý zisk Monety Money Bank o 7 procent na 4,2 miliardy korun

Za loňský rok vzrostl čistý zisk Monety Money Bank o 7 procent na 4,2 miliardy korun.Video: Karolína Štuková, Youtube.com

 

Reklama

Monetě Money Bank loni vzrostl konsolidovaný čistý zisk o 7,1 procenta na 4,2 miliardy korun.

Článek

Provozní výnosy bance klesly o 1,7 procenta na 10,2 miliardy korun. Vedení banky plánuje navrhnout dividendu 6,15 koruny na akcii. Moneta to uvedla v dnešní tiskové zprávě.

Objem úvěrů pro občany Monetě loni stoupl o 22,1 procenta na 74,8 miliardy Kč. Velkou zásluhu na výsledku měly hypotéky, které meziročně posílily o 55,8 procenta na 31,4 miliardy korun. Vyšší zájem byl i o spotřebitelské úvěry a financování automobilů.

Meziročně lepší výsledek banka zaznamenala také u komerčních úvěrů, a to o 6,7 procenta na 65,3 miliardy Kč. Úvěry pro podnikatele a malé firmy meziročně vzrostly o 63,1 procenta na 4,5 miliardy Kč.

Moneta žádá na PPF vylepšení podmínek bankovní fúze desetiletí

Čisté úrokové výnosy banky loni vzrostly o 0,6 procenta na 7,4 miliardy korun. „Naše čisté úrokové výnosy se vrátily k růstu a společně s úspěšným prodejem historických nevýkonných úvěrů přispěly k vyšším celkovým provozním výnosům,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva Monety Tomáš Spurný. Dodal, že banka loni snížila náklady o necelá dvě procenta na 4,9 miliardy Kč.

Moneta Money Bank funguje pod současným názvem od roku 2016, jméno banky z dřívějšího GE Money Bank se změnilo v souvislosti s jejím vstupem na burzu v květnu téhož roku. Finanční ústav je dlouhodobě jednou z největších firem obchodovaných na pražské burze.

Reklama

Doporučované