Hlavní obsah

Za minulého režimu bylo lépe? To může říct jenom blbec, tvrdí Pawlowská

Neměli jsme se nikdy lépe, Češi jsou ale opatrní, říká Halina Pawlowská v první části Osmičky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Neměli jsme se nikdy lépe. Mám pocit, že se nejvíce pokládáme a všechno řešíme, když je relativní bezpečí. Když se zachvěje půda a někde se zlomí větev, tak najednou všichni už nemají jasno, co si myslí. Jsme opatrní a schopní rychlé asimilace, říká Halina Pawlowská.

Článek

V Osmičce Heleny Šulcové došlo na řadu témat. V úvodním rozhovoru to byly především vážnější věci. Scenáristka, autorka, spisovatelka i herečka Halina Pawlowská mluvila o nedávných volbách, nudné politice i rodinné zkušenosti s agenty StB. „Na mého tatínka byla nasazena StB do roku 1986. Měla jsem pocit, že tatínek blázní. Kdokoliv u nás zazvonil, tak se na mě otec otočil a řekl mi, že je to agent. Já jsem chodila ke kamarádkám a tam nikdo neříkal, že tam je agent. Tatínek měl ale pravdu, nasazeno na něho bylo celkem 26 lidí,“ vzpomíná Pawlowská.

V posledních týdnech a měsících se toho hodně napsalo o postavení žen v naší společnosti a kampani #MeToo. „Když se mnou někdo flirtuje, tak ho nepůjdu udat. Stalo se mi ale, že nějaký ředitel Barrandova, když jsme před rokem 1989 jednali o filmu, tak mi sáhl na nohu. Páprda. Chvíli jsem nevěděla, co mám dělat,“ říká Pawlowská s tím, že postavení žen v naší společnosti se zlepšuje.

Nejvíce jsem autorka. Další část Osmičky o psaní, seriálech a filmech:

Jsem šťastná, že nemusím o politice mluvit. Nebaví mě tyhle „krindy pindy“, říká Pawlowská v Osmičce.Video: Seznam Zprávy

„Nejhorší na psaní je začít, když už mám kapitoly, tak je to dobré,“ prozrazuje úspěšná spisovatelka v druhé části rozhovoru. V poslední době vzbudil ohlas její scénář pro film Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Jak těžké je psát úspěšné knihy v ČR? Baví ji nekonečné seriály? Proč se nerada baví o politice? Podívejte se na rozhovor Heleny Šulcové.

Reklama

Doporučované