Hlavní obsah

Za pět pozemků pro Radlickou radiálu zaplatí Praha 16,2 milionu korun

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Radlická.

Reklama

Pražský magistrát vykoupí pozemky nutné pro stavbu Radlické radiály. Za pozemky o souhrnné rozloze zhruba 4760 metrů zaplatí dohromady 16,2 milionu korun.

Článek

Radlická radiála má propojit Rozvadovskou spojku s městským okruhem. Kdy se začne stavět, ale není jasné.

Město od soukromých vlastníků vykoupí pětici pozemků, na které uzavře dvě předkupní smlouvy. První se týká pozemku o výměře 633 metrů čtverečních a magistrát za něj zaplatí 777 000 korun. Druhá čtveřice pozemků je o výměrách 16 metrů čtverečních, 1367 metrů čtverečních, 2389 metrů čtverečních a 3254 metrů čtverečních. Za tyto parcely vydá město asi 15,42 milionu korun.

Smlouvy o smlouvách budoucích vedení města schvaluje proto, že nakládání se spoluvlastnickými podíly na těchto pozemcích je nyní omezeno předběžným opatřením Obvodního soudu pro Prahu 5. Důvodem je soudní řízení, které majitelé vedou se společností Sallerova výstavba Emporium II.

Zhruba 5,5 kilometru dlouhá Radlická radiála má podle původního projektu zahrnovat pět mimoúrovňových křižovatek a tři tunely, polovina trasy má podle dřívějších plánů vést pod zemí. Původní odhad nákladů je 14 miliard korun, zvažované úpravy by stavbu prodražily. Proti stavbě radiály se v minulosti stavěli mj. místní občané.

Reklama

Související témata:

Doporučované