Hlavní obsah

Za pivo v uzavřené hospodě dostal Kalousek pokutu 3000 korun

Foto: TOP 09

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek dostal pokutu.

Reklama

Případy poslanců Miroslava Kalouska a Mariána Jurečky vyřešeny. Provinili se tím, že si dali pivo. Kalousek v uzavřené hospodě, Jurečka na veřejnosti.

Článek

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek a předseda KDU-ČSL Marián Jurečka dostali od pražského magistrátu pokutu za porušení vládních opatření proti šíření koronaviru.

Oba se provinili tím, že si dali pivo. Kalousek v uzavřené restauraci, Jurečka pak na ulici.

Kalousek pro Seznam Zprávy uvedl, že pokuta od magistrátu je ve výši 3000 korun. Odvolávat se nebude. „Obratem ji jdu zaplatit,“ řekl.

Jakou pokutu dostal Jurečka, není zatím jasné. Lidovecký poslanec ve středu po obědě pro Seznam Zprávy uvedl, že mu rozhodnutí magistrátu zatím nepřišlo.

„Jak jsem ale řekl hned na začátku, kdy jsem sám tento podnět k šetření podal, jsem připraven nést důsledky a přijmout případnou sankci,“ napsal Jurečka.

Kalousek si dal pivo v restauraci Hlučná samota, která byla na začátku listopadu stejně jako ostatní podniky uzavřená a fungovala jen přes výdejní okénko. Šéf poslanců TOP 09 přiznal, že si dal vevnitř pivo, když čekal na jídlo s sebou.

Jurečka si dal na Twitter fotografii, jak drží pivo v kelímku v liduprázdné pražské ulici. Objednal si ho u okénka cestou do svého bytu v hlavním městě. Později se za to, že pil pivo na veřejnosti, omluvil.

Náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (Spojené síly) uvedl, že vedle těchto případů stále ještě řeší magistrát další známý případ.

Jde o skandál s porušením vládních opatření proti koronaviru při noční schůzce v restauraci Rio’s na Vyšehradě, které se účastnil šéf jejich klubu Jaroslav Faltýnek nebo bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Už známé jednání stálo Prymulu místo ministra zdravotnictví. Faltýnek poté, co deník Blesk zveřejnil fotografie ze setkání, které se konalo 21. října, rezignoval na post prvního místopředsedy ANO.

Reklama

Doporučované