Hlavní obsah

Za Plzeň voňavější. Z chodníků mají zmizet popelnice, majitelům domů se to ale nelíbí

Město chce přimět majitele domů, aby často odpudivé popelnice schovali do interiérů budov.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Z centra Plzně zmizí popelnice. Západočeská metropole věří, že díky tomu bude krásnější a voňavější. Nová městská vyhláška proto majitelům domů přikazuje, že kontejnery musejí schovávat z chodníků a ulic dovnitř budov. Vlastníci domů ovšem nápadem radních rozhodně nejsou nadšení.

Článek

Upravenou vyhláškou o odpadech se budou zabývat plzeňští zastupitelé na svém březnovém zasedání. Změna by pak vstoupila v platnost 1. června letošního roku.

„Ta situace je bohužel neúnosná,” vysvětluje náměstek plzeňského primátora Pavel Šindelář (ODS). Podle něj není problém v těsném okolí náměstí, ale v širším centru, kde se často kolem popelnic povalují odpadky.

Od června by tak majitelé objektů měli povinnost zajistit, aby se v den svozu popelnice vyndala a poté opět uklidila dovnitř.

Lidé žijící v centru se nad chystanou novinkou pozastavují. Podle nich způsobí spíše zmatek a ve výsledku i větší nepořádek. „Ani dnes není schopná Čistá Plzeň svoz zvládat. Tohle bude ještě další zátěž,” míní například Michal Šmíd, správce nemovitosti v centru města.

Naráží tím i na fakt, že společnost Čistá Plzeň nabízí, že za menší příplatek kontejnery z domů sama vyveze a poté zpět zaveze.

Reklama

Doporučované