Hlavní obsah

Za práva na fotbalovou ligu nabízí Pragosport 150 milionů, ve hře bude i TV Barrandov

I v maďarské či rakouské lize se vysílací práva prodávají zhruba pětkrát dráž než v Česku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ve srovnání s jinými evropskými zeměmi inkasuje český ligový fotbal za vysílací práva nižší částky.

Článek

Chystá se obchod s vysílacími právy na tuzemskou fotbalovou ligu pro období 2020/24. Kluby si oproti současnosti o něco polepší, ale skokové navýšení očekávat nelze. Pokud štědrostí své nabídky nepřekvapí TV Barrandov.

V současnosti drží vysílací práva na ligu společnost Pragosport, kterou řídí Jaroslav Vacek, někdejší místopředseda fotbalové asociace a v minulosti blízký spolupracovník fotbalových bossů Františka Chvalovského či Vlastimila Košťála.

Pragosport nyní platí 110 až 120 milionů korun za sezonu. A za stejných podmínek už uplatnil opci na sezony 2018/19 i 2019/20. Na příští období nabízí 150 milionů korun za sezonu.

V původním plánu bylo, že právě Vackovi přiklepne Ligová fotbalová asociace další práva i na období 2020-24. Mělo se tak stát už 1. března, jenže tehdy mnohé překvapil Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie, sdělením, že o vysílací práva na ligu má zájem i TV Barrandov.

Příští úterý, tedy 24. dubna, se zástupci klubů kvůli televizním právům sejdou znovu. A v programu je opět jen nabídka Pragosportu.

„My svoji nabídku také podáme,“ ujistil ovšem Daniel Köppl, generální ředitel Empresa Media, vydavatelství, pod které TV Barrandov spadá. Blíže nabídku konkretizovat nechtěl.

Vackův Pragosport nabízí podle zjištění Seznamu 150 milionů korun za každou ligovou sezonu v období 2020/24. A navíc by za nejbližší dva ročníky, na které už uplatnil opci, přihodil po 40 milionech.

Kolik se za vysílací práva platí v jiných zemích? Proč jsou v Česku výrazně levnější? Co si o situaci myslí majitelé klubů? Vše ve videu nad tímto textem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované