Hlavní obsah

Za sexuální obtěžování studentů má jít ředitel střední školy na tři roky do vězení

Ředitel ani jeho advokátka se k rozsudku nevyjádřili.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý ředitel Střední školy elektrotechniky a strojírenství v Praze 10 Lumír Kymr podle Obvodního soudu pro Prahu 6 se studenty spal nahý nebo s nimi masturboval.

Článek

Kymr by měl podle rozsudku ve vězení strávit tři roky a dalších pět let nesmí vykonávat pedagogickou práci. Proti rozsudku se ještě může odvolat. Médiím ale neřekl, zda to udělá. K rozsudku se odmítl vyjádřit.

Soud řešil případ od začátku loňského roku. Bývalý ředitel školy měl podle obžaloby zneužívat studenty dlouhá léta, přibližně od roku 2010 až do roku 2016, kdy byl obviněn.

Obětí mělo být podle výsledků policejního vyšetřování deset.

Nyní dvaašedesátiletý rozvedený muž vozil své studenty na cyklistické tábory a další akce do chaty v Josefově Dole. Právě tam se podle obžaloby odehrála většina skutků. Ředitel měl se studenty spávat nahý, sprchovat se s nimi, osahávat je a vzájemně s nimi masturbovat.

Obžalovaný se už loni před soudem k části skutků přiznal. Řekl, že mu přítomnost nahých chlapců dělala dobře. Prý pro ně chtěl jen to nejlepší, chtěl jim pomáhat a neuvědomoval si, že překračuje zákon.

Podle obžaloby ale zneužil svou moc, kterou nad studenty jako ředitel měl. Někteří z nich se prý báli zneužívání oznámit. Měli strach z ředitelovy pomsty.

Většina soudního jednání se odehrávala s vyloučením veřejnosti.

Reklama

Doporučované