Hlavní obsah

Za smrt špiona Skripala nikdo odsouzen nebude, tvrdí publicista

Svět bez obalu - kauza Skripal.Video: Seznam

 

Reklama

Nové vydání pořadu Svět bez obalu se bude věnovat pokusu o vraždu ruského tajného agenta Sergeje Skripala. Podle publicisty Karla Pacnera se pouze dají zveřejnit závěry vyšetřování, nic dalšího se s takovým případem dělat nedá.

Článek

Za pokus o vraždu ruského exšpiona Sergeje Skripala a jeho dcery je zodpovědná Moskva, uvedla britská premiérka Theresa Mayová.

Bývalý ruský tajný agent Sergej Skripal, který se i se svou dcerou stal v Británii terčem pokusu o vraždu nervovým plynem, byl dlouhá léta velmi ceněným spolupracovníkem britské tajné služby MI6. Britská rozvědka za jeho informace ochotně platila vysoké částky, protože je považovala za vysoce užitečné a důvěryhodné. Napsal to deník The Times. Jako odvetu ho za to teď - s největší pravděpodobností - zlikvidovala ruská tajná služba.

„V podstatě se s takovým případem nedá nic dělat,” říká publicista Karel Pacner. „Dá se pouze zveřejnit, na co vyšetřovatelé přijdou, a rozhlásit to do světa a udělat tím ostudu vykonavatelům,“ dodává. Mají Rusové nějaké speciální oddělení, které se zabývá likvidací nepohodlných osob, a schvaluje takovéto akce přímo ruský prezident Putin? Mimo jiné i tyto otázky si bude klást nové vydání pořadu Svět bez obalu.

Svět bez obalu sledujte každou neděli ve 20:30 na Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované