Hlavní obsah

Záběry z pražského Majálesu: Najdete se?

V Praze probíhá třináctý ročník Majálesu.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Třináctý ročník oblíbené jarní akce probíhá celou sobotu v pražských Letňanech. Vystupují zde zpěváci Tomáš Klus, Aneta Langerová, Marpo či kapely Horkýže Slíže, Mandrage, Jelen nebo Vypsaná fiXa.

Článek

Průvodem ulicemi Prahy dnes začal studentský Majáles. Desítky studentů se vydaly za zvuku hudby z křižovatky ulic Vodičkova a Jungmannova.

Letos se koná 13. ročník slavnosti. Kulturní program bude až do 23:15 v areálu letiště a PVA v Letňanech. Král Majálesu, kterého si zvolí studenti, by měl být korunován před 20:00.

Za doprovodu alegorických vozů se studenti vydali ulicemi Prahy na Strossmayerovo náměstí, odkud odjeli metrem do Letňan. Právě tady se koná hlavní program - brány areálu se otevřely již ve 12:00. Lidé sem chodí od metra C Letňany nebo pěšky z Proseku.

Připravena jsou mimo jiné čtyři pódia, na kterých vystupují kapely. Jednotlivé univerzity mají své zóny, ve kterých jejich studenti připravili vlastní program. V hale PVA se pak od 23:00 do 04:15 bude konat Majáles Grand Afterparty.

Někteří návštěvníci dorazili do Letňan v holínkách - po vydatných deštích je areál rozbahněný.

Letňanský Majáles není jediným, který se v Praze uskuteční. V pondělí 1. května 2017 se bude nezávisle na tom dnešním konat Studentský majáles. Ten bude probíhat v areálu Karolina a na Ovocném trhu.

Reklama

Související témata:

Doporučované