Hlavní obsah

Zábřeh dokončil rozsáhlou opravu sedmi pavilonů základní školy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Zábřehu na Šumpersku byla dokončena rozsáhlá oprava sedmi pavilonů zdejší Základní školy Boženy Němcové. Náročné zateplení pláště budov trvalo tři roky, práce byly vždy soustředěny do období letních prázdnin.

Článek

Cílem rekonstrukce bylo vedle úspor energie také zkvalitnění prostředí pro děti a pedagogy a zlepšení vzhledu budov. „Město Zábřeh tak má zateplenou další budovu. Vzhledem k jejímu pavilonovému uspořádání byla tato investice finančně a organizačně náročná a musela být rozložena do tří let. I díky národním a evropským dotacím přispějí tyto investice k šetření energií, a tím i provozních nákladů hrazených z městského rozpočtu či k řešení problematiky klimatických změn,“ uvedl starosta Zábřeha František John.

Práce byly zahájeny na začátku června roku 2018 a kvůli své náročnosti a výuce žáků byly rozloženy do tří etap s maximálním využitím letních prázdnin. Nyní má sedm pavilonů školy nová okna a dveře, nové zateplení obvodového pláště a podlah v podstřešním prostoru. Všechny učebny mají také vyřešeno potřebné větrání. Celkové náklady vyšly na 53,3 milionu korun. Na projekt se podařilo získat dotaci 11,9 milionu korun z evropských fondů, město do akce investovalo 41,4 milionu korun.

V letošním roce kromě zateplení prošla rekonstrukcí i střecha jedné z tělocvičen, kde byl opraven i stropní podhled včetně akustické úpravy a nového osvětlení. Pavilon tělocvičen a pavilon odborných učeben mají opraveny také elektroinstalace a zdravotechniku. Tato část nezbytných úprav si vyžádala téměř deset milionů korun, doplnila mluvčí radnice.

Reklama

Doporučované