Hlavní obsah

Začala nová fáze případu Čapí hnízdo. Babiše vzali do rukou politici

Studio o případu Čapí hnízdo.

 

Reklama

Studio Seznam Zprávy k případu Čapí hnízdo. Kamery máme ve Sněmovně i na Zlínsku, kde pokračuje kampaň šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Článek

Kauza Čapí hnízdo vstupuje do další fáze. Vůbec poprvé od chvíle, kdy o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání požádala policie, se touto žádostí zabývá některý z orgánů Poslanecké sněmovny.

Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes začal jednat o vydání obou politiků, ale jednání přerušil do 30. srpna, kdy svůj pohled na policejní žádost budou před výborem předkládat Babiš a Faltýnek.

Andrej Babiš v pátek a v sobotu pokračuje ve volební kampani, dnes na Zlínsku, kde má server Seznam Zprávy svoji reportérku. S Andrejem Babišem pořídila ráno zhruba šestiminutový rozhovor (pusťte si ho ve videu nahoře v rámci studia k Čapímu hnízdu).

Ve studiu Seznam Zprávy ve videu nahoře jsme probrali s komentátorem Jindřichem Šídlem dopady kauzy Čapí hnízdo na říjnové volby, s reportérem Vojtěchem Blažkem pak policejní linku celého případu.

A exkluzivně jsme vám jako prvním nabídli čísla z průzkumu agentury Median pro Seznam, v němž se průzkumníci dotazovali, jak voliči vnímají případ Čapí hnízdo a jak se promítne do jejich uvažování, koho volit. Hostem byl Daniel Prokop z Medianu.

Reklama

Doporučované