Hlavní obsah

Začala výsadba devíti nových stromů na Smetanově nábřeží

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Smetanovo nábřeží.

Reklama

Pražská Technická správa komunikací (TSK) dnes začala s výsadbou stromořadí na Smetanově nábřeží v úseku od mostu Legií po Novotného lávku.

Článek

Práce na vysazení devíti lip by podle ní měly být dokončeny začátkem listopadu. Stromořadí nahradí dříve pokácené stromy, město připravuje na nábřeží další úpravy včetně nové tramvajové zastávky.

„Smetanovo nábřeží a Malá Strana patří mezi nejkrásnější a nejcennější místa na světě a měli bychom k němu tak přistupovat. Proto připravujeme na Smetanově nábřeží také nové tramvajové zastávky Karlovy lázně, Žofín i širokou pěší promenádu, podél které bude i nové stromořadí,“ uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr.

Nyní dělníci v místech výsadby rozeberou dlažbu a odstraní pařezy, následně na jejich místě vysadí nové mírně vzrostlé stromky a napojí je na zavlažovací žlab. V místech prací je částečně omezený průchod na chodníku a průjezd jedním jízdním pruhem, který je veden po tramvajových kolejích.

Magistrát loni v květnu zakázal průjezd aut na části Smetanova nábřeží ve směru od Národního divadla, za což si vysloužil kritiku zastupitelské opozice a vedení Prahy 1. Podle zástupců vedení města však opatření zlepšilo plynulost tramvajového provozu u Národního divadla, takže zákaz platí nadále. Magistrát také podle dřívějších vyjádření plánuje na obou březích Vltavy další úpravy, které mají provoz tramvají zlepšit.

Reklama

Související témata:

Doporučované