Hlavní obsah

Začaly olympijské hry, čistky v nemocnicích a skalní masiv hrozící zřícením

Večerní zprávy, 9. února 2018.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam, 9. února 2018.

Článek

V Jižní Koreji začaly 23. zimní olympijské hry. Účastní se jich celkem 92 výprav. Sportovní fanoušci v České republice můžou fandit i na speciálních olympijských festivalech - v Ostravě a Brně. Náš zpravodaj je i přímo na místě, v centru dění.

Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch pokračuje v čistkách v nemocnicích. Po šéfce pražské Bulovky Andree Vrbovské odvolal kvůli pochybením ředitele ostravské fakultní nemocnice Svatopluka Němečka. Ten se chce bránit žalobou. Adam Vojtěch v rozhovoru přiznal, že krok projednal s premiérem Andrejem Babišem.

Taxikáři v Praze dnes znovu vyjeli do ulic. Od tří hodin odpoledne protestovali proti řidičům Uberu a Taxify. Snaží se přimět vládu, aby zakročila proti těmto společnostem. Jejich protesty už dva dny sleduje reportérka Bára Kalátová.

V Děčíně se uvolnil pískovcový masiv o objemu 74 metrů krychlových - a hrozí, že se zřítí. Radnice proto evakuovala asi 20 lidí z blízkosti skály, odborná firma by měla během dvou týdnů nebezpečný masiv zlikvidovat. Na jeho stavu se podepsaly voda a mráz.

To a další události v hlavní zpravodajské relaci Televize Seznam. Dívejte se.

Reklama

Doporučované