Hlavní obsah

Záchody pro děti třetího pohlaví, hledání Alláha na teniskách a úprk z vykradené banky na koloběžce

Den očima Lucie Hrdličkové.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události předposledního lednového dne očima moderátorky Lucie Hrdličkové.

Článek

Některé základní školy v okolí bavorského Mnichova chtějí vedle záchodků pro chlapce a dívky stavět také toalety pro třetí pohlaví. Země totiž v roce 2013 zavedla možnost neuvádět u dětí v rodných listech ani mužské, ani ženské pohlaví a kolonku nechat nevyplněnou. Dítě se pak může samo rozhodnout, až dospěje. A do té doby někde čurat musí, to je logické.

Devatenáctiletý Texasan uprchl z vykradené banky na sdílené koloběžce – která má v sobě GPS a navíc za ni zaplatil svou kartou. Během chvíle tak policie měla jeho jméno i adresu a dopadnout ho byla hračka. Určitě jste takové koloběžky zaregistrovali i v Praze – na chodnících i na silnicích. Zatímco pro zloděje se opravdu nehodí, můžeme je rozhodně doporučit všem dárcům orgánů.

„Nepřestávat se svým hledáním má ten, kdo hledá, dokud nenalezne. A až nalezne, bude otřesen a když bude otřesen, bude se divit a stane se pánem nade vším, co jest,” píše se v koránu. V souladu s tímto návodem asi vznikla petice, která po společnosti Nike požaduje, aby stáhla z prodeje tenisky kvůli části nápisu. Ten totiž vzhůru nohama připomíná arabskou transkripci slova Alláh. Muslimy uráží i jeho umístění – na podrážce. Tam totiž bude jméno boha pošlapáno, pokopáno a znečištěno bahnem, nebo dokonce špínou, stojí v petici, která nasbírala přes deset tisíc podpisů.

Jaké události ještě zaujaly moderátorku Lucii Hrdličkovou ve čtvrtek 30. ledna, se můžete podívat v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované