Hlavní obsah

Žáci z Brna opravili v Mikulčicích střechu vodárny poničenou tornádem

Foto: Jaroslav Malý

Ilustrační foto.

Reklama

Žáci Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy pomohli v Mikulčicích na Hodonínsku s opravou střechy vodárny, kterou poničilo červnové tornádo.

Článek

Žáci z Brna pomáhají v Mikulčicích od začátku října. Působila tam vždy skupina 10 až 15 lidí, ve které se střídali žáci i s několika mistry. „Domluvili jsme se s nimi, že spravíme objekt vodárny. Je tam celá nová sedlová střecha. Stavební materiál jsme měli, a když něco chybělo, zajistila to škola,“ uvedl mikulčický starosta Josef Dvořáček.

Podle něj se podařilo dostat objekt pod střechu a dodělávají se ještě nějaké práce. Vodárna dříve sloužila pro úpravu vody v Mikulčicích. Několik lež už ale vodu neupravuje kvůli tomu, že ve vrtu byla závadná voda. Objekt tak slouží pouze jako dílna. Obec se ale podle Dvořáčka snaží vyhloubit nový vrt, aby z něj opět mohla brát vodu. Na stavbě se byl podívat i jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). „Jsem rád, že je obec spokojená a že je škola ochotná pomoct,“ řekl.

Bouře s kroupami a tornádem o rychlosti až 300 kilometrů v hodině zasáhla Břeclavsko a Hodonínsko poslední červnový čtvrtek. Zanechala za sebou šest zmařených lidských životů a 1200 poškozených domů, z nichž asi 200 muselo k zemi. Škody jsou v miliardách korun.

Reklama

Doporučované