Hlavní obsah

Začíná festival Česká taneční platforma, nabídne 14 tanečních děl

Foto: Seznam Zprávy

„ilustrační foto.“

Reklama

Čtrnáct představení uvede festival Česká taneční platforma, jehož 27. ročník dnes začíná v Praze.

Článek

Do čtvrtka tak diváci mohou v divadle Ponec a na dalších pražských scénách, jako je studio Alta, La Fabrika, Venuše ve Švehlovce, Palác Akropolis nebo Divadlo X10, vidět to nejzajímavější, co vzniklo v Česku v oblasti současného tance a pohybového divadla v uplynulých dvou letech. Součástí akce je i doprovodný program, podrobné informace jsou na webu akce.

Úvod letošního ročníku bude patřit tanečním sólům, kterých se zhostí Michal Záhora v představení Generace X a Cécile Da Costa v inscenaci Roselyne. Vedle toho dramaturgická rada do programu zařadila například duet Sabiny Bočkové a Johany Pockové Jáma lvová, inscenaci Duety od Temporary Collective nebo představení Divadla Continuo či souboru Spitfire Company.

Podle pořádající společnosti Tanec Praha je festival příležitostí pro prezentaci současné taneční tvorby a je určený zahraničním i českým producentům či organizátorům a vybízí k navázání kontaktů a následné spolupráci. Akce tak každoročně českým umělcům mimo jiné pomáhá otevírat dveře do světa. Na festivalu jsou tradičně oceňovány i nejvýraznější počiny platformy. Loňský ročník se kvůli epidemii koronaviru uskutečnil jen on-line.

Reklama

Doporučované