Hlavní obsah

Začíná festival Glastonbury a těžký kalibr Borise Johnsona v kampani

Den očima Jiřího Hoška.Video: Jiří Hošek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události ze středy 26. 6. vybíral komentátor Seznamu Jiří Hošek.

Článek

Snímek utonulého salvadorského migranta a jeho malé dcerky by mohl změnit pohled veřejnosti na dění na americké jižní hranici.

Óscar Ramírez a jeho dvouletá dcerka Valeria se na cestě za lepším životem marně snažili překročit řeku Rio Grande. Na srdceryvném snímku je vidět, jak má dívenka ruce kolem tatínkova krku. Americká a mexická média spekulují o tom, jestli snímek může změnit veřejné mínění podobně jako fotka malého Alana Kurdího, který se utopil u řeckého Kosu v roce 2015.

Objevila se dobrá zpráva ohledně rekonstrukce poničené pařížské katedrály Notre-Dame.

Našly se totiž hodiny prakticky totožné s těmi, které se roztavily během ničivého požáru letos v dubnu. Asi tři metry dlouhý mechanismus našel podle agentury AFP hodinář Jean-Baptiste Vinot v jiném kostele jen čtyři kilometry od Notre-Dame. Díky jeho objevu zřejmě půjde zhotovit skoro identickou kopii.

Právě dnes startuje hudební festival Glastonbury, vedle Wimbledonu největší událost britského léta.

I letos se získání lístku na kultovní akci rovnalo malému zázraku. Tím spíš, že loni se na farmě v anglickém hrabství Somerset obří akce nekonala, aby se místní příroda i tamní obyvatelé mohli vzpamatovat z náročného ročníku 2017. Největší pozornost letos poutají vystoupení The Killers nebo britského rapera Stormzyho.

Pravicový extremista se přiznal k vraždě politika CDU Waltera Lübckeho, která nedávno otřásla Německem.

Radikál Stephan E. podle vlastních slov jednal sám. Policie ale nadále prošetřuje, jestli neměl komplice. Podle hlavního podezřelého byly motivem útoku Lübckeho výroky k azylové politice. Ministr vnitra Seehofer ale uvádí, že ještě není možné s jistotou tvrdit, že šlo o politickou vraždu.

Situace velkého favorita na post britského premiéra Borise Johnsona musí být vážná. Jeho tým nasadil těžký kalibr – roztomilé fotky Borise s pejskem…

Johnson se dostává pod tlak vždy, když se objeví na televizní obrazovce nebo v rozhlasovém éteru. Část veřejnosti stále čeká na uspokojivé vysvětlení údajné domácí rozepře s Johnsonovou přítelkyní, ke které sousedé zavolali policii. Bývalý ministr zahraničí a někdejší londýnský starosta postavil svou kandidaturu na slibu, že 31. října vyvede Británii z Evropské unie stůj co stůj.

Reklama

Doporučované