Hlavní obsah

Čeká se na další testy v Plzni. Budou-li negativní, liga v pátek odstartuje

Záznam tiskové konference Ligové fotbalové asociace k opatřením proti koronaviru.Video: ČTK

 

Reklama

V pátek má zápasem Viktoria Plzeň – Opava odstartovat nový ročník nejvyšší fotbalové soutěže, ale pravidelné testování odhalilo u jednoho z hráčů Viktorie koronavirus.

Článek

Plzeňský klub to oznámil ve středu večer, Ligová fotbalová asociace (LFA) uvedla, že zatím není rozhodnuto, zda se páteční zápas odehraje podle původního programu, nebo zda bude odložen.

Určí to výsledky čtvrtečních testů dalších plzeňských hráčů a realizačního týmu. „Pokud budou všechny negativní, utkání Plzeň-Opava se v pátek sehraje v původním termínu,“ říká Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Daná je i procedura pro případ, že by v kontrolních testech měl někdo z Plzeňských další pozitivní nález. „I tato osoba by se přesunula do karantény. A ostatní bychom testovali zase další den. Utkání by v takovém případě bylo patrně o den odloženo,“ vysvětluje Svoboda.

Tento scénář vyplývá z opatření, které delegace LFA dojednala v pondělí s premiérem Babišem a vládní Radou pro zdravotní rizika.

V současnosti platí, že na fotbalové stadiony smí nejvýše 1000 lidí v 5 sektorech stadionu, od 1. září pal stejný počet lidí do 10 sektorů. Ty musí mít samostatný vchod a toalety.

„Podle mě to bude v řadě případů nějak technicky řešitelné. Musíme být nadšení z toho, že se u nás lidi na fotbal dostanou. Podívejte se na bundesligu, na tenisové US Open, to všechno je bez diváků,“ upozorňuje Dušan Svoboda.

Systém videorozhodčího VAR bude na podzim pracovat na 6-8 utkáních z kola. Testovat se bude novinka, kdy se v průběhu přezkumu objeví na světelných tabulích na stadionech, jaký problém zrovna videorozhodčí zkoumá.

Z portfolia sponzorů ligy vypadla cestovní kancelář Alexandria, nahradila ji holešovská firma na elektroncká zařízení Elko EP.

Reklama

Doporučované