Hlavní obsah

Začíná největší domácí autoshow roku. Představuje se i úplně nový český vůz

Přenos z autoshow v Praze.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Více než 20 premiér se představí na výstavě Autoshow, která se ode dneška do neděle koná na pražském Výstavišti v Holešovicích.

Článek

Návštěvníci uvidí například koncept Škoda Vision X nebo Hyundai i30 Fastback, uvedla pořádající firma Incheba. Další domácí výrobce Kaipan, zaměřující se na malosériovou výrobu roadsterů, by měl ve světové premiéře odhalit nový model.

Výstava za účasti velkých dealerů i dovozců předvede celkem 43 automobilových značek. Mezi novinkami nebude chybět Alfa Romeo s novým modelem Stelvio QV, Audi s novou vlajkovou lodí A8, Citroën s novinkou C4 Cactus, Dacia s aktuální generací SUV Duster či na českém trhu nová značka Dodge. Ta představí Challenger Hellcat, SUV Durango a pick-up RAM 1500. Ford vyrukuje hned se třemi novinkami, a to legendárním modelem Mustang, crossoverem Ecosport a luxusní dodávkou Tourneo Connect.

Jaguar přiváží nové malé luxusní SUV E-Pace, Lexus vlajkovou loď LS, Mercedes-Benz luxusní čtyřdveřové kupé CLS, Volkswagen malé SUV T-Roc a Volvo předvede o třídu větší model XC40 stejné kategorie.

Venkovní plocha před Průmyslovým palácem bude věnována především užitkovým vozům. Pozornost si zaslouží zejména pick-upy, které jsou stále oblíbenější a které nabízí celkem devět značek.

V rámci doprovodného programu se uskuteční testovací jízdy s téměř dvěma desítkami osobních vozů vystavujících značek po několikakilometrovém okruhu vně výstaviště. Návštěvníci budou mít příležitost otestovat i elektromobil Tesla. K vidění bude také unikátní prezentace týmu eForce, který se každý rok zabývá konstrukcí a stavbou studentské formule pro prestižní závody kategorie Formula Student.

Klasický autosalon za účasti importérů se v Česku od roku 2014 nekoná. Autoshow je vedle slavnosti Legendy největší automobilovou výstavou v Česku.

Reklama

Související témata:

Doporučované