Hlavní obsah

Začíná to připomínat brexit, všichni si myslí, že Clintonová vyhraje

 

Reklama

Z New Yorku se hlásí zvláštní zpravodaj Seznam Zprávy Jindřich Šídlo. Z ranních vydání novin v USA plyne jasný vzkaz: Hillary to má skoro jisté.

Článek

Spojili jsme se s naším zvláštním zpravodajem v USA Jindřichem Šídlem a ze studia Seznam Zprávy jsme s ním hovořili ve chvíli, kdy se New York probudil do volebního dne.

Pár hodin před koncem souboje Donald Trump - Hillary Clintonová převažuje přesvědčení, že to má Hillary jisté, líčí náš zpravodaj volební náladu ve Státech. Pusťte si video, kde mluví o tom, že New York Times dokonce vyčíslily, s jakou pravděpodobností Clintonová Trumpa porazí.

V několika státech na východě USA, například v New Yorku, Virginii, Ohiu a Severní Karolíně, se po poledni otevřely volební místnosti. První odhady i dílčí výsledky z jednotlivých států se čekají po půlnoci SEČ.

Poslední průzkumy mírně favorizují demokratku Hillary Clintonovou, ale ani její republikánský rival Donald Trump není podle anket bez šancí. Podle poslední sondáže zpravodajské stanice CNN vede bývalá ministryně zahraničí se 46 procenty a newyorský podnikatel za ní zaostává o čtyři procentní body.

Reklama

Doporučované