Hlavní obsah

Začínají oslavy Mezinárodního dne Romů 2019. Budou se hledat superhrdinové

Oslavy Mezinárodního dne Romů 2019: Co vás během oslav čeká?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Startují oslavy Mezinárodního dne Romů 2019. Slavit se bude čtyři dny a podtitulem oslav je představení superhrdinů.

Článek

„Připravili jsme program pro děti a budeme společně hledat superhrdiny. Budeme si říkat, kdo to je, budeme se ptát dětí i dospělých, kdo je podle nich superhrdina. Nejlepší by bylo, kdybychom přišli na to, že superhrdinou může být každý z nás,“ říká programový ředitel David Tišer.

Hrdinství si každý z nás představuje jinak. Přitom hrdinu utvářejí každodenní maličkosti. „Někdo si myslí, že je potřeba skákat do hořícího domu. Přitom jako hrdinství se může brát i pomoc s taškami. Nebo když někoho pustíme sednout,“ míní Tišer.

Oslavy začnou ve čtvrtek na náměstí Václava Havla u Národního divadla a potrvají až do pondělí. Akce zahájí vernisáž výstavy portrétů.

Po celou dobu akce bude na místě také kondolenční kniha pro ty, kteří se chtějí rozloučit se zpěvačkou Věrou Bílou. Původně se chtěla na oslavách pokusit o comeback, měla tu naplánovaná vystoupení. „Měla mít comebackový pražský koncert právě v rámci našich oslav. Místo toho proběhne v sobotu vzpomínkový koncert. Oslovili jsme několik jejích přátel a lidí, kteří s ní spolupracovali. Zazpívá Bára Hrzánová, zavzpomíná Michael Kocáb,“ říká programový ředitel oslav.

Co vše ještě návštěvníky čeká? Podrobnosti v úvodním videu.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na gauči, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 7:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované