Hlavní obsah

„Začínáme s Twitterem.“ 10 rad pro Hamáčka a Vojtěcha, jak vyděsit národ

Foto: ČTK

Ministři Adam Vojtěch a Jan Hamáček se nepohodli na sociálních sítích.

Reklama

Takhle to vypadá, když je Babišova vláda permanentně online: V sobotu večer se na Twitteru pohádají dva její ministři. Pokud jste se doteď koronaviru nebáli, měli byste.

Článek

1) Cokoliv na Twitter napíšete, může vidět spousta lidí.

2) Cokoliv na Twitter napíšete, může být a bude považováno za vaše oficiální vyjádření - a je úplně jedno, jestli to píšete sami nebo to za vás píše nějaký najatý expert z PR agentury.

3) Speciálně pro ministra Hamáčka, ovšem hodí se i pro kolegu Vojtěcha: Neexistují „vaše“ a „jeho“ respirátory, jak si myslíte. Existují pouze respirátory, které česká vláda nakupuje za peníze svých občanů a pro své občany. Lidem, kteří je potřebují, je úplně jedno, kdo z vás je kde koupil a jak je do Česka přepravil. Potřebují je hned - a potřebovali je už dávno.

4) Je fajn, že dodržujete štábní kulturu a na sociálních sítích si vykáte a oslovujete „pane ministře“. Ovšem nic tím nezachráníte. Většina publika tam stejně - slovy klasika - „cítí takové to p..o“.

5) Zlaté pravidlo pro veřejně známé uživatele sociálních sítí zní: „Po třetím pivu si už jen čteme a nic nikam nepíšeme.“ V sobotu večer platí s dvojnásobnou intenzitou.

6) Pokud své tweety později smažete, nic tím nevyřešíte, protože už kolují po sítích v mnoha kopiích.

7) Jste ministry jedné vlády země ve stavu nouze, v situaci, jakou tahle země ještě nezažila. Sice jste každý z jiné strany, ale - pro jistotu si to zopakujme - jedné vlády.

8) Existují dobré důvody, proč je jednání vlády neveřejné. Pokud by bylo veřejné, demokracie by v téhle zemi už dávno neexistovala, protože by jí nikdo nebyl ochoten platit. Až bude vláda zasedat na Twitteru, budete o tom s předstihem informováni.

9) Lidé mají vážně strach o sebe, své blízké, rodiče. A shodou náhod a volebního výsledku nemohou spoléhat na nikoho jiného než na sebe a na vás. Sami jste si to vybrali.

10) Demisi podává člen vlády předsedovi vlády, který ji následně doručí prezidentu republiky. A budete to mít jednou provždy z krku.

Reklama

Doporučované