Hlavní obsah

Žádná mafie. Jána Kuciaka zavraždil amatér. Slovenský novinář zpochybňuje verzi policejního prezidenta

Prohlášení policejního prezidenta k vraždě Jána Kuciaka byla hrubá chyba, míní Žitný.Video: Jindřich Šídlo, Seznam Zprávy

 

Reklama

Slovenský prezident Kiska se postavil na stranu ulice. Výzvou k reorganizaci vlády premiéra Fica vypustil džina z lahve, kritizuje hlavu státu slovenský novinář Milan Žitný.

Článek

„Po vraždě novináře Jána Kuciaka se na Slovensku strhla lavina vášní, kterou zatím nikdo nedokázal uklidnit," hodnotí ve Výzvě poslední dva týdny slovenský bezpečnostní analytik a investigativní novinář Milan Žitný.

Zpochybňuje vyšetřovací verzi o úkladné vraždě, jak o ní mluvil slovenský policejní prezident Tibor Gašpar. Ten prohlásil, že Kuciakova smrt byla předem naplánovaná a souvisí s jeho novinářskou prací.

„Hned od začátku bylo jasné, že za tím nestál organizovaný zločin, Italové. To, co chtěl publikovat Ján Kuciak a co pak bylo zveřejněné, nebylo prakticky nic nového. Bylo to známé od září 2016. Když se pak objevily informace o tom, jak vypadalo místo činu, bylo jasné, že to neudělal žádný profesionál,“ říká Žitný.

Proč podle něj slovenský prezident ve své roli selhal? Co naznačují informace a důkazy z místa vraždy Jána Kuciaka? A dá se současné Slovensko srovnávat s érou expremiéra Vladimíra Mečiara? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované