Hlavní obsah

Žádné kanceláře, jen tablet a mobil. Praha uvažuje o supermoderní budově pro úředníky

Adriana Krnáčova popisuje, jak by podle ní měla vypadat nová budova magistrátu.

 

Reklama

Primátorka Adriana Krnáčová našla inspiraci pro budoucnost ve vídeňské centrále Erste Bank.

Článek

Zatím je to jen nápad, sen, představa, přiznává pražská primátorka Adriana Krnáčová. Pro novou budovu pražského magistrátu ještě nemá zajištěné ani peníze, ani politickou podporu. Ale už ví, jak by měla vypadat. Vzor našla ve Vídni.

Krnáčové (ANO) vadí, že jednotliví úředníci magistrátu sedí po různých budovách ve městě. Už v létě oznámila, že by si Praha měla postavit novou budovu, kde budou všichni na jednom místě.

Vizi, jak by měly prostory nového magistrátu vypadat, už má. Seznamu řekla, že inspirací je pro ni nová budova centrály Erste Bank ve Vídni.

„Nikdo tam nemá vlastní kanceláře, meeting roomy se objednávají," řekla Krnáčová. „Vzniká tak kreativní prostředí. Když dříve potřebovali něco vyřešit, trvalo jim to tři měsíce, teď to trvá tři týdny.“

V budově, kterou si vzala primátorka za vzor, nemá vlastní kancelář ani generální ředitel, ale s tím by se prý Adriana Krnáčová smířila. „Nemám s tím problém. Žijeme ve smart období. Mě stačí tablet, tužka a mohu pracovat kdekoliv,“ uvedla primátorka.

V tuto chvíli se uvažuje hlavně o dvou lokalitách, kde by mohla budova nového magistrátu stát. A to o pražské Florenci, nebo na Smíchově v místě zvaném Na Knížecí. Tam Praha vlastní pozemky.

Na stavbu je dost času. Praha má zatím pronajatý Škodův palác. Nájemní smlouva, uzavřená ještě za primátora Pavla Béma, vyprší až po roce 2028. Běží kvůli ní policejní vyšetřování a samotnou Krnáčovou stála pokus o odvolání. To když se přišlo na to, že šla vlastníkům lukrativní budovy na ruku.

Reklama

Související témata:

Doporučované