Hlavní obsah

Žádný klub nekupujeme, odmítá Křetínský informace, že chtěl ovládnout AC Milán

Foto: Profimedia.cz

Coby majitel fotbalové Sparty si chtěl Daniel Křetínský dozajista užít víc radosti, než kolik od ní zatím dostal.

Reklama

Sotva Daniel Křetínský vyvrátil spekulace, že chce podobně jako Petr Kellner koupit Chelsea, napsal italský list La Repubblica o majiteli Sparty, že se ucházel také o vlastnictví klubu jménem AC Milán.

Článek

Spartu Křetínský vlastní společně se skupinou J&T od roku 2004. Za těch 14 let se propracoval mezi nejbohatší Čechy, svá miliardová aktiva koncentruje v Energetickém a průymyslovém holdingu.

Kdysi ho zakládal s Petrem Kellnerem, majitelem PPF, který byl před několika dny spojen s nabídkou na odkup londýnské Chelsea. Některé zdroje zmiňovaly, že o Chelsea projevil zájem i Křetínský. „To mohu vyvrátit,“ vyjádřil se pro Seznam k tématu londýnského klubu.

Uplynulo jen pár dní a italský list La Repubblica píše, že Křetínský přišel s nabídkou 600 milionů eur, tedy zhruba 15 miliard korun, na koupi sedminásobného vítěze PMEZ či Ligy mistrů, slavného AC Milán.

Ten, pravda, poslední dobou tolik nezáří. I kvůli zmatkům v pozadí. Poté, co klub rodina někdejšího premiéra Silvio Berlusconiho prodala čínskému konsorciu, přišlo velké zklamání. Číňané nezaplavili klub pohádkovým bohatstvím, nákup několika hráčů financovali jen z prodeje dluhopisů a ani úvěr, který si vzali na odkup samotného klubu od Berlusconiových, náležitě nespláceli.

Akcie klubu tedy propadly investičnímu fondu Elliott, který ho teď nabízí k dalšímu prodeji. Podle listu La Repubblica měl Elliott odmítnout Křetínského nabídku jako příliš nízkou. Pro srovnání: předchozí čínský majitel Li Jung-chung nasliboval Berlusconiovým 740 milionů eur.

Co je podstatné, na dotaz Seznamu, jestli se nějak angažuje v souvislosti s AC Milán, případně zda má zájem o koupi nějakých jiných klubů, odvětil Daniel Křetínský: „Dobrý den, opravdu nekupujeme žádný klub.“

Reklama

Související témata:

Doporučované