Hlavní obsah

Žádný Wolverhampton se neozval, Nita je pro nás jednička, říká Sparta. A líčí i na stopera Radakoviče

Foto: Profimedia.cz

Florin Nita, brankář Sparty.

Reklama

Spekulace kolem rumunského brankáře vedení Sparty neznepokojují, s Florinem Nitou pro sezonu na Letné počítá.

Článek

Sotva v zimě na Letnou přišel, měl by se už teď v létě poroučet? Ne, s takovým modelem spolupráce v souvislosti s rumunským gólmanem Florinem Nitou ve Spartě nepočítají.

A to přesto, že podle respektovaného rumunského novináře Emanuela Rosua, který se odkazuje na gólmanovy agenty, má být Nita blízko uzavření transferu do Wolverhamptonu Wanderers. Sparta však prý nic o tom, že by měla ladit hráčovu cenu, neví, ohledně Nity se prý z Anglie nikdo neozval.

Zmíněnému tweetu navzdory:

„S Florinem Nitou počítáme jako s brankářskou jedničkou pro příští sezonu,“ říká Ondřej Kasík, mluvčí klubu. Do přípravy se zapojil i Milan Heča, posila ze Slovácka, jako trojka by měl fungovat zkušený David Bičík.

Kdyby měl Nita do Anglie skutečně zamířit, kopíroval by tak trochu příběh Martina Dúbravky, který se půl roku po příchodu na Letnou dokázal zkoncentrovat na další přesun a angažmá v Newcastlu.

Hovorka na odchodu, hledá se tedy stoper

Na Letné už se také rozhodli řešit razantněji otazníky kolem stoperů. Na hostování do Jablonce bude s velkou pravděpodobností uvolněn David Hovorka. A cílem číslo 1 pro jeho náhradu je teď Uroš Radakovič, rodák z Nového Sadu v Srbsku.

Získat ho není úplně levné, zato snadné, stačí uplatnit jeho výstupní klauzuli, která by měla činit 600 000 eur, tedy 15,5 milionu korun.

Radakovič se stal „stoperským“ cílem číslo 1 poté, co patrně definitivním neúspěchem skončila jednání o možném příchodu Dimitrise Kourbelise z Panathinaikosu Atény.

Jak to Sparta viděla před pár dny na začátku letní přípravy?

Video: David Janeczek

Reklama

Související témata:

Doporučované