Hlavní obsah

Záhada nakousnutého hamburgeru, pytlík přes hlavu a kybernetický disident

Den očima Petra Juny.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události 30. července vybral Petr Juna.

Článek

Kdo jedl mou svačinu?

Záhada nakousnutého hamburgeru vyřešena. Americký policista obvinil minulý týden zaměstnance fastfoodového řetězce McDonald’s, že mu nakousl sandwich, který si muž zákona zakoupil. Prý z neúcty k uniformě. Ukázalo se však, že otisk zubů byl přímo strážníka. Ten jen zapomněl, že svačinu si rozbalil, nedojedl a vrátil se k ní později.

Kybernetického disidenta čeká rekordní trest

Čína má svého prvního kybernetického disidenta. Muž, který spravoval webovou stránku upozorňující na problematické chování země například v oblasti lidských práv a korupce, půjde na 12 let do vězení. Třeba mu aspoň dají na hraní krtečky, které tam vozí český prezident.

Den přátelství

Dnes je mezinárodní den přátelství. Kamarádi po celém světě tak, pokud o události ví, vzpomínají na společné zážitky a slibují si věrnost na další desítky let, potažmo až do smrti. Nejčastějším způsobem podobného vyjádření jsou sociální sítě. Proč totiž potkávat lidi ve skutečném životě, tam to dostane málo lajků.

Do baru místo nemocnice

A dobré přátele zjevně má surfař z Floridy. Toho při jeho oblíbeném sportu pokousal žralok a museli mu pomáhat plavčíci. Muž po vytažení z vody však místo do nemocnice zamířil do hospody. Příběh se šelmou mu totiž podle jeho vlastních slov zařídil pití zdarma.

Ne vždy je dobré poslouchat rodiče

Youtuberka Anna Šulcová s pomocí své matky vymyslela způsob, jak se obléknout, aniž by si poškodila účes. S návodem se hned pochlubily na sociální síti Instagram. Princip je prostý, stačí přes hlavu přetáhnout igelitový pytlík, který vlasy ochrání. Je tak pravděpodobně první matkou, která své dceři radí, jak ohrozit svůj život, my doporučujeme pytlíky používat na přenášení věcí.

Reklama

Doporučované