Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: 10 let soudního ping-pongu. A děti, které nemusely do ústavní péče

Záhady Josefa Klímy z 6. 8. 2020: Jak pomluva zničila život schopného diplomata. Když vám soud sebere děti. A glosa Petry Procházkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

V aktuálním vydání najdete reportáž Josefa Klímy, který zmapoval příběh někdejšího diplomata Milana Sedláčka. Ukazuje, jak může zničit člověku život pomluva a následných deset let soudního ping-pongu. Proč se stal z náměstka ministra herec?

Reportérka Petra Majerová natáčela příběh muže, který s láskou pět let vychovával cizí děti. Pomáhal známé, která trpí psychickou poruchou. Pak zasáhl soud, děti odebral a poslal je do ústavu. Jsou tam dosud. Proč, když zjevně existuje někdo, kdo by se o ně rád staral a opakovaně o to žádá?

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy je tradičně i glosa. Tentokrát své zamyšlení připojila novinářka Petra Procházková. Jejím tématem je předvolební Bělorusko.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované