Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Bauhaus jako černá stavba? Žena léta čeká na alimenty

Záhady Josefa Klímy z 6. 2. 2020: Rozvoj územního plánování se před lety v Brně zastavil a není kde stavět. A tak vznikají černé stavby. Z velké italské lásky se stalo peklo.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Pod černou stavbou si většina z nás představí nějakou garáž nebo domek. Asi jen málokoho napadne, že by se dal načerno postavit velký hobbymarket. Podle všeho se ale zdá, že to možné je. Na rozdíl od černých garáží, proti kterým úředníci ze stavebních úřadů neváhají rázně zakročit, v tomto případě už celé roky přešlapují na místě. „Jsme zapříčení, naštvaní, a uděláme všechno pro to, abychom ten Bauhaus zbořili,“ říká jeden z obyvatel Brna-Ivanovic. Celý příběh zmapovala Marcela Sobotková.

„To velké nic mě stálo neskutečně mnoho. Peněz nehorázně, to snad nechci ani vědět. A hlavně tedy nervů. To je nevyčíslitelné. To zdraví, to už mi nikdo nevrátí, “ vypráví Olivia Bergerová svůj příběh, který je nejen o velké italské lásce, ale hlavně o stejně velkém zklamání. Z velké lásky se po nějaké době narodil paní Olivii a jejímu italskému příteli syn Alan. Krach vztahu přišel ve chvíli, kdy se paní Bergerová rozhodla zůstat se synem v České republice. Od té doby jí italský přítel začal dělat ze života doslova peklo. O co přesně jde, se dozvíte v reportáži Petry Majerové.

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani tradiční glosa. Novinářka Petra Procházková se v ní vrací ke zřícení stadionu v Petrohradu.

Záhady Josefa Klímy můžete sledovat v premiéře na Televizi Seznam každý čtvrtek od 20:55.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované