Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Boural zfetovaný, spor trvá 4 roky. A vlasovci na Berounsku

Záhady Josefa Klímy ze 4. 6. 2020: Boural zfetovaný, soud trvá 4 roky. Vlasovci na Berounsku. A glosa novinářky Petry Procházkové o migrační vlně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Před čtyřmi roky se na kraji Brna odehrála na první pohled běžná dopravní nehoda. Dva řidiči se srazili na kruhovém objezdu, odnesly to jen plechy. Škoda ovšem byla značná, začal spor o její náhradu. A i když jeden z účastníků kolize řídil pod vlivem drog a se zákazem řízení, bitva soudních znalců stále pokračuje. Proč? Natáčel Josef Klíma.

Reportér Jaroslav Mareš se vydal po stopách jedné divize vlasovců za války operující na Berounsku. Našel pamětníky, kteří na vojáky osvobozenecké armády dodnes vzpomínají.

V tradiční glose se novinářka Petra Procházková zamýšlí nad podivným videem, které na jaře vyvolalo další migrační vlnu. Kdo ho dal do oběhu a proč to udělal?

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované