Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Chtějí zrušit pražské vyhlídkové kočáry. Zachraňuje zubožené kočky

Záhady Josefa Klímy z 23. 7. 2020: Kůň není stroj a kočičí kavárně hrozil krach.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jak to dopadlo? Reportér Josef Klíma se v letním speciálu vrací k případům, kterým se jeho tým v průběhu roku věnoval.

Článek

Pražská radnice sice zahájila už před časem inkviziční tažení proti automobilům, ale koňské bryčky poskytující turistům romantickou projížďku starým městem nikdo nenapadal. Proč také? Koně jsou na rozdíl od automobilů ekologičtí. To už ale není pravda. Aktivisté z organizace Hlas zvířat vytáhli do boje proti fiakristům, protože podle nich koně ve městě trpí. Majitelé kočárů ale namítají, že je to lež. Kdo má tedy pravdu? A jak se zachová radnice, která jediná může živnost – za kterou fiakristé platí nemalé nájmy – zrušit? Dozvíte se v reportáži Josefa Klímy.

Letos v únoru jsme odvysílali reportáž o kočičí kavárně, která už pár let funguje v Kroměříži. Její majitelka Katka Váchová se ze všech svých sil snaží právě zde poskytnout domov a záchranu čtyřnohým miláčkům, jejichž život leckdy visel doslova na vlásku. Tato péče stojí velké peníze a paní Váchové hrozilo, že bude muset kavárnu zavřít. Existenční problémy ale nebyly jedinou hrozbou, které kavárně hrozily. Co všechno se podařilo Katce Váchové ještě překonat a jak to vidí s fungováním své kavárny dál? Zjišťovala Petra Majerová.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy je tradičně i glosa. Tentokrát své zamyšlení připojil hudebník Lipo a komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované