Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Detaily o pádu lihového krále. A příběh jedné pomluvy

Záhady Josefa Klímy z 18. 6. 2020: Jak souvisejí expremiér Nečas a bývalý šéf ÚOOZ Šlachta s miliardovými zisky lihového krále a s mrtvými v kauze metanol? Úmyslně vypuštěná pomluva jí zničila podnikání. A glosa Báry Nesvadbové o tom, proč se muži nudí.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Mediální přestřelka mezi expremiérem Petrem Nečasem a někdejším šéfem protimafiánského útvaru Robertem Šlachtou, který Nečasův pád vylíčil v nové knize (podrobně zde), přinesla dosud nepopsané detaily k metanolové aféře. Jde o příběh z roku 2012, který vrátil do Česka prohibici a připravil o život téměř 50 lidí, metanolem se otrávilo přes 117 osob. Co předcházelo zátahu v lihovaru a proč byla v ohrožení půlka Olomouce? Natáčel Josef Klíma.

Reportérka Petra Majerová zdokumentovala, co může způsobit jedna dobře mířená pomluva. Janě Hanko z Oseku zničila podnikání. Co se stalo a jak se při konfrontaci zachoval muž, který ženu očernil?

V tradiční glose spisovatelka Bára Nesvadbová rozebírá, co dělají muži, když se nudí.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované