Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Hrdina odboje zahrabaný v odpadcích. Kdo může za smrtelný pád na stavbě? A glosa Daniela Kroupy

Záhady Josefa Klímy z 12. 12. 2019: Hrdina odboje zahrabaný v odpadcích. Kdo může za smrtelný pád na stavbě? A glosa Daniela Kroupy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Když jednadvacetiletý mladík spadne na stavbě z výšky jedenácti metrů a zabije se, je to tragédie tak jako tak. Horší je, když se k odpovědnosti za tuto smrt nikdo nehlásí. Přitom, jak zdokumentovala reportérka Marcela Sobotková, hrozí podobné nebezpečí – práce v nedostatečných bezpečnostních podmínkách, švarcsystém – i dalším dělníkům.

Muž, jehož příběh natočil reportér Jaroslav Mareš, zemřel jako hrdina v boji s henleinovci. Namísto důstojného hrobu však skončil zahrabaný za hromadami odpadků. Odpovědné úřady se stále nemohou dohodnout, kdo upraví objevený hrob válečného hrdiny.

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani tradiční glosa. Filozof Daniel Kroupa se zamyslel nad tím, jaký mají smysl protesty proti premiéru Babišovi, když ten opakovaně řekl, že odstoupit nehodlá.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každý čtvrtek od 21:00.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované