Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Jak dopadly palčivé kauzy, které reportéři rozkryli?

Záhady Josefa Klímy z 3. 12. 2020: Jak dopadl případ žen, které napadli mladíci před klubem Misch Masch? Našla si spravedlnost bývalého policistu, který připravil několik lidí o majetek? A je ještě ve Zvoli u Prahy nelegální zoo?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tým novinářů kolem Josefa Klímy se vrací k některým případům, na něž v uplynulých měsících upozornil.

Článek

Loni na podzim se šla skupinka žen pobavit do pražského nočního klubu Misch Masch. Zábava skončila tragicky: při odchodu je napadla a brutálně zbila skupina mladých mužů. Nejhůř postižená – a zároveň nejstarší – z žen utrpěla zranění hlavy i páteře, poležela si v nemocnici. Případu se v létě 2020 věnoval ve své reportáži Josef Klíma. Tehdy existovalo podezření, že se mladíci, respektive jejich zámožní rodiče, pokusí případ zahrát do autu. Jak to dopadlo?

Bývalý policista z Liberce sliboval lidem, že je vytáhne z dluhových pastí. Díky jeho „pomoci“ ale přišli o majetky, jak doložila reportérka Marcela Sobotková letos v říjnu. Dostihla muže spravedlnost?

Reportérka Petra Majerová už téměř před dvěma roky natáčela o nelegální zoologické zahradě, která vyrostla ve Zvoli u Prahy. Její majitel Tomáš Machač zvířata miluje, ale svou láskou poněkud děsil okolí – sem tam mu nějaké to zvíře ze zoo uteče. Po dikobrazovi a pštrosovi vyrazila na špacír po okolí i puma. Obec chtěla zasáhnout, ale úředníci zjistili, že vlastně nevědí, jak na to. Co se ve Zvoli změnilo a jaký osud tamní zoo potkal?

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil sociolog Jiří Přibáň.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované