Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Jak dopadly palčivé kauzy, které reportéři rozkryli?

Záhady Josefa Klímy z 19. 12. 2019: Jak dopadly palčivé kauzy, které reportéři rozkryli?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V posledním vydání roku 2019 se tým novinářů kolem Josefa Klímy vrací k některým příběhům, na které v uplynulých měsících upozornil.

Článek

Reportér Josef Klíma se ohlíží za příběhem z Jesenice nedaleko Prahy. V bouřlivých květnových dnech roku 1945 zavraždil neznámý pachatel v Jesenici dvě ženy. Proč musely zemřít? A jaká tajemství odhalil po odvysílání reportáže nikdy nevydaný deník?

Klíma se znovu vrátil do Zruče nad Sázavou, kde uprostřed roku natáčel případ dvou agresivních bratrů, kteří terorizovali město. Zastavil někdo jejich řádění?

Stát škrtl dotace pro sdružení podporující stovky lidí po mrtvici. Jaký dopad to může mít, mapovala na začátku července reportérka Petra Majerová. Jak to dopadlo? Podařilo se spolku Cerebrum přežít?

Letos v říjnu vyhodil podnikatel Daniel Vatrt reportérku Marcelu Sobotkovou za dveře své firmy Weldcom Energo. Nelíbilo se mu, že se ho před kamerou ptá na to, proč neplatí lidem, kteří pro jeho firmu pracovali, kdy to hodlá udělat a jestli vůbec. Nakonec slíbil nápravu. Jenže – stalo se tak?

V lednu tohoto roku připravila Petra Majerová reportáž o kontaktní zoologické zahradě ve Zvoli u Prahy. Tato minizoo se proslavila zejména tím, že odtud v uplynulých letech dvakrát utekla puma. Starosta obce se v té době už několikátým rokem snažil, aby zoo z obce zmizela. Jak nakonec tento případ dopadl?

V posledním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy letošního roku nechybí ani glosátoři. Co přejí divákům Televize Seznam?

Odpovědi v úvodním videu.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované