Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Kam až mohou zajít výhrůžky? A příběh rodiny, které stát nechce pomoci

Záhady Josefa Klímy ze 7. 5. 2020: Hořící auta a útok maskovaného muže s nožem. Dala výpověď, aby se mohla starat o svého těžce nemocného manžela; od státu nedostane ani korunu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Přestěhoval se z Prahy do Zruče nad Sázavou, kde žije s přítelkyní a synem už dvanáctým rokem v domku po babičce. Původně pan Ježdík provozoval tenisové kurty v Praze, před pár lety ale rozjel byznys s ojetými auty z Německa. A lidé se prý na něj od té chvíle začali dívat skrz prsty. Následně přišly ostřejší akce. Podrobně v reportáži Marcely Sobotkové.

Celodenní asistenci si rodina dovolit nemůže, a tak se paní Lenka rozhodla, že bude o manžela pečovat sama. Toto rozhodnutí ovšem znamená, že se svou vlastní prací nadobro skončí. Kvůli tomu ale přichází rodina o její příjem. Což všichni znatelně pociťují. Pro paní Lukešovou je prioritou zdraví manžela. Zažádala o příspěvek na péči, ale nedostala ho. Proč? Zjišťovala Petra Majerová.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy je tradičně i glosa. Tentokrát své zamyšlení připojil komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov a novinářka z DeníkuN Petra Procházková.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované