Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Když trestá osud, soud a ještě pojišťovna. Experiment Mars. A glosa Báry Nesvadbové

Záhady Josefa Klímy: Muž, který je dál trestán za tragickou náhodu. Tři týdny na Marsu očima účastníků experimentu. A glosa spisovatelky Nesvadbové o právu rozhodovat o svém těle.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Libor Fila je dřevorubec, pokácel úspěšně stovky stromů. Předloni v květnu však jeden z padajících stromů nešťastně zasáhl jeho manželku s šestiletou dcerou, které se na kácení přišly do lesa podívat. Následky byly tragické. A trestán je doposud. Jak je to možné? A má oprávněně pocit zneuznání, nevděku a hořkosti? Natáčel Josef Klíma.

Expedice Mars. „Ven jsme mohli chodit jen ve skafandrech, museli jsme jíst dehydrovanou stravu, extrémně šetřit vodou, mimo vesmírnou loď se pohybovat minimálně ve dvou a s vysílačkou a mluvit úředním jazykem ve vesmíru, čili anglicky. Prostě jste skutečně na Marsu,“ popisuje extrémní podmínky vědeckého výzkumu jeden z jeho účastníků, režisér Benjamin Tuček. Jak česká posádka uspěla v boji o přežití na „Marsu“, co všechno americká Mars Society vlastně sledovala? Zjišťovala Petra Majerová.

V aktuálním vydání pořadu nechybí ani tradiční glosa. Známá spisovatelka Bára Nesvadbová se tentokrát zamýšlí nad právem žen rozhodovat o svém těle.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované