Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Léčba kmenovými buňkami a podvodná tipovačka

Záhady Josefa Klímy ze 16. 4. 2020: Slibují, že vám prý zajistí výhru ve Sportce – géniové, nebo podvodníci? Jak prožívají současnou krizi profesor Pavel Kolář, herec Bolek Polívka a ředitel zoo a senátor Přemysl Rabas? A kmenové buňky – naděje i při koronaviru.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Českým internetem se šíří reklamní e-maily na službu, která vám za pár stokorun pošle tipy na čísla, co údajně padnou v některé z her společnosti Sazka. Společnost Tip na výhru prý vyvinula speciální algoritmus, který uhodne správná čísla v 78 procentech případů. Šťastnými výherci učinila dle svého tvrzení už víc než 300 sázejících a vydělala jim více než dva a půl milionu korun. Je něco takového ale vůbec možné? Podívejte se na reportáž Jaroslava Mareše.

Léčba kmenovými buňkami by mohla pomoci i pacientům s poškozenými orgány po nákaze covid-19. Pacienty s těžkým průběhem ohrožuje na životě těžký zápal plic a kmenové buňky mohou pomoci v zotavení. Na jakém principu léčba funguje? Natáčel Jaroslav Mareš.

V závěrečné reportáži přináší tým Záhad Josefa Klímy tři portréty osobností a jejich tři světy. Jak prožívají současnou krizi profesor Pavel Kolář, herec Bolek Polívka a ředitel královédvorské zoo a senátor Přemysl Rabas?

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované