Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Léčí lidi na dálku. A příběh problematické ubytovny

Záhady Josefa Klímy: A glosa novináře Tomáše Etzlera.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Martin Doležal z Plzně měl před půl rokem zdravotní obtíže, motala se mu hlava a lékaři prý nedokázali odhalit příčinu. A tak se obrátil na léčitele, kterého mu doporučil známý. První setkání probíhalo přes telefon. Léčiteli podle slov pan Doležala stačilo jenom datum narození a zaplacení zálohy 2000 korun. Bylo dále řečeno, že má schopnosti nějakým způsobem léčit na dálku.

Následovala osobní návštěva u léčitele, kde pan Doležal doplatil dalších šest tisíc korun a na oplátku dostal 32 lahviček, jejichž obsahem měla být údajně bylinková tinktura. Martin Doležal je ale dnes přesvědčen, že pan Dvořák pracuje pouze s placebo efektem a jeho metody zpochybňuje. A co na to léčitel? Příběh zrekonstruovala Marcela Sobotková.

Druhá reportáž pojednává o problematické ubytovně. Zhruba před pěti lety koupil v obci Pilníkov nový majitel bývalou faru a přestavěl ji na bytový dům a nastěhoval tam sociálně slabé rodiny.  A s těmi, jak se ukázalo, nastal poměrně vážný problém. Natáčela Petra Majerová.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil novinář Tomáš Etzler.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované