Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Nebezpečný odpad za humny. Zadržuje dceru na Slovensku

Záhady Josefa Klímy z 26. 11. 2020: Za humny se jim rozkládají tisíce tun nebezpečného odpadu, ale úřady přešlapují na místě. Je obviněn za sexuální obtěžování nezletilých, teď zadržuje dceru přítelkyně na Slovensku. A glosa Daniela Kroupy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Obec Kralice na Hané se potýká s ekologickým problémem. V bezprostředním okolí obce se nachází přibližně 20 tisíc tun nebezpečného odpadu. Jeho vyklizení podle analýzy může stát až 750 milionů korun. Odpad sem navezla zdejší firma Spreso, s. r. o., která se dlouhé roky zabývala podnikáním s odpady. V roce 2015 přišel podnik o registraci ke zpracování organického hnojiva z navezeného biologicky rozložitelného odpadu. Následně se objevilo podezření, že materiál na haldách nemusí být jen čistě biologický odpad tak, jak bylo deklarováno. Proč se k nebezpečnému odpadu nemá původní firma Spreso, s. r. o. ? A jak se k celé kauze staví úřady? Příběh zrekonstruovala Marcela Sobotková.

Druhá reportáž pojednává o partnerských vztazích. Před třemi lety se Petra Pastyříková seznámila přes jednu seznamku s Tomášem Horváthem původem ze Slovenska. Zhruba po dvouměsíční známosti Petra Pastyříková zjistila, že je těhotná. V té době se ale také objevily první pochybnosti. Jejich vztah začal připomínat jízdu na horské dráze. Vše vyústilo tím, že bývalý přítel nechal dceři udělat slovenské občanství a nechal si ji svěřit do předběžné péče. Celý případ má ale ještě další rozměr - v současné době je totiž Tomáš Horváth stíhán Policií ČR za pohlavní zneužití a přečin výchovy dítěte. Proč nechává soud malou Aničku stále v péči otce? Natáčela Petra Procházková.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil Daniel Kroupa.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované