Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Okradl ho parťák v podnikání a příběh teroristy z Brna

Záhady Josefa Klímy z 3. září 2020: Okradl ho parťák v podnikání. Se zbraní v ruce přepadl jesle: Příběh teroristy z Brna. A glosa Davida Ondráčky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Martin Hrazdil z Prostějova už patnáctým rokem podniká ve stavebnictví. Ještě před pár lety se mu prý celkem dařilo. V roce 2012 se mu do jeho života vloudil jistý Karel Surý a obrátil mu ho doslova vzhůru nohama. Začali spolu podnikat a přišla i lukrativní nabídka. Jak dopadlo společné podnikání? Dozvíte se v reportáži Marcely Sobotkové.

V roce 1985 se udál nečekaný příběh. Mladý muž vběhl do objektu mateřské školy a jeslí na sídlišti Brno-Bohunice. Vytáhl pistoli a telefonní přístroj. Jedno z dětí v jeslích vzal do náruče, přiložil mu k hlavě pistoli a rozkázal zamknout. Jaký bizarní motiv měl pachatel a jaký byl jeho další osud? Zjišťoval Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil ředitel české národní pobočky Transparency International David Ondráčka.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované