Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Policejní přešlapování v příběhu unesené Marušky. Svědectví z amerických archivů. A glosy Pánka a Mitrofanova

Záhady Josefa Klímy z 31. 3. 2019: Proč policie otálela v příběhu unesené Marušky. Svědectví z amerických archivů. A glosy Šimona Pánka a Alexandra Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Koncem prosince unesl Vladimír Ž. svou čtyřletou dceru, kterou soud svěřil do péče matky. A od té doby se s ní zdržoval na neznámém místě. Policie vyhlásila celostátní pátrání až v lednu, nakonec ji objevila sama matka – a dojela si pro ni. Jak nalezení dcerky probíhalo, jakou roli v něm sehrála policie a proč nezasáhla daleko dřív? Odpovědi hledal Josef Klíma.

Případ tří zastřelených funkcionářů v Babicích v roce 1951 zná každý, kdo se zajímá o historii. Velmi podobný a daleko záhadnější případ se odehrál v roce 1952 v Řevničově na Rakovnicku. Na podivný případ by už jen padal prach, kdyby se v amerických archivech nepodařilo objevit dokument, který do řevničovské tragédie vnáší nové světlo. Podrobnosti zjišťoval Jaroslav Mareš.

V aktuálním vydání pořadu nechybí ani tradiční glosy. Šéf humanitární organizace Člověk v tísni se zamýšlí nad tím, proč se českým studentům nechce jezdit studovat do zahraničí. A respektovaný komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov glosuje veletoče, které nad učitelskými platy a biopalivy předvedla vládní koalice.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované