Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Potrestaní lupiči nebo justiční omyl? Táta, který nebyl dost vlastní. A glosa rapera Lipa

Záhady Josefa Klímy ze 21. dubna 2019: Loupež a možný justiční omyl. Když rodič není dost vlastní. A glosa rapera Lipa.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

V září před čtyřmi roky přijeli před zlatnictví v Uherském Hradišti na motorce dva muži maskovaní motoristickými přilbami. Vstoupili dovnitř a začali loupit. Policie později řekla, že viníky má. A soud je letos poslal na pět a osm let do vězení. Muži ale tvrdí, že jsou bez viny. A mají alibi. Loupili skutečně oni nebo se jedná o justiční omyl? Natáčel Josef Klíma.

Staral se o něj jako o vlastního tátu, teď mu úřady sdělily: Byl to cizí člověk. Aneb co dělat, když zjistíte, že člověk, o kterého jste se přes dvacet let pečovali, z pohledu úřadů není dostatečně vlastní a vy si nemůžete vzít ani drobnost na památku. Jak se domoci svých práv – a máte vůbec nějaká? Natáčela Petra Majerová.

V aktuálním vydání pořadu nechybí ani tradiční glosa, tentokrát se mladý hudebník Lipo zamýšlí nad nedávným ekologickým protestem studentů.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované