Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Řetízkový kolotoč omlátil dítě o dům a kde je zlato z letounu

Záhady Josefa Klímy z 27. 2. 2020: Jak říká kolotočář, který nemá s případem nic společného: „Když narazí kolotoč do zdi, nemůže za to asi ani zeď, ani kolotoč, ale ten, kdo ho postavil!“Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

„Byla v šoku, měla i krátkou amnézii. Položila jsem ji na zem a čekali jsme na sanitku. Naštěstí jsem zdravotní sestra,“ popisuje Šárka Lacková otřesný zážitek z poutě v Herálci. Šla se svými dvěma dětmi na řetízkový kolotoč, ale ten se roztočil tak podivně, že doslova omlátil její devítiletou dcerku o zeď domu. Více se dozvíte v reportáži Josefa Klímy.

21. listopad 1947 se u Lomnice nad Popelkou zřítil letoun sovětsko-rumunské společnosti Tars. Při havárii zahynulo osm lidí, podle jiných zdrojů devět. Na palubě letadla bylo také hned několik zlatých pokladů. Zlato se později ztratilo, stejně jako dokumenty k vyšetřování havárie, pokud se dokonce vyšetřování vůbec vedlo. Celý příběh zmapoval Jaroslav Mareš.

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani tradiční glosy od spisovatele Jiřího Padevěta a rapera Lipa.

Záhady Josefa Klímy můžete sledovat v premiéře na Televizi Seznam každý čtvrtek od 20:55.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované