Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Sídliště v pražském přístavu a boj o životní úspory

Záhady Josefa Klímy: Majitelé lodí a hausbótů válčí s developerem – změní se pražský přístav na sídliště? Půjčila své rodině celé životní úspory, dnes se k vracení dluhu ale nikdo nemá a starou paní nechají živořit. A glosa Radka Bajgara.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Vlastník pozemků ve smíchovském přístavu v Praze chce na březích stavět nové byty. V cestě mu ale stojí sportovní kluby a majitelé lodí a hausbótů. Někteří už dostali výpověď a doufají, že jim ve sporu s majitelem pomůže stát. Zda se pražský přístav změní na sídliště, zjišťoval reportér Jan Richter.

Ve druhém příspěvku se reportérka Petra Majerová vypravila na Jičínsko za Zdeňkou Flígrovou. Za necelý rok jí bude už devadesát let, ale místo klidného odpočinku prožívá přesný opak. Tahanice s příbuznými, jimž v dobré víře půjčila celé životní úspory, ale k vracení peněz se teď nikdo nemá.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. V té aktuální se novinář a režisér Radek Bajgar zamýšlí nad tím, zda má smysl přemlouvat odpírače očkování, aby si nechali dát vakcínu proti covidu. Bajgar doporučuje dát příležitost něčemu tak vyzkoušenému, jako je přirozený výběr. Prostě stará dobrá Darwinovská evoluce.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované