Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Šmejdi útočí i v době koronaviru. A osobnosti řekly, jak nás mění pandemie

Záhady Josefa Klímy z 9. 4. 2020: Šmejdi útočí i v době koronaviru –⁠ chtějí peníze za služby. V další reportáži řeší kardiochirurg Jan Pirk, ředitel domova pro seniory Jiří Dušek a šéf Milionu chvilek Matěj Minář, jak pandemie změní naši mentalitu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

V první reportáži se novinářka Marcela Sobotková vydala po stopách šmejdů, kteří úřadují i v době koronakrize.„Pán se představil jako právník a prý jsem údajně neměl zaplacenou fakturu za dodaný služby, tak chtěl po mně obratem uhradit přes poštovní poukázku částku 15 800 korun. A že když jim to okamžitě nezaplatím, tak to postoupí soudu a pak už mi vyhrožoval částkami 60 tisíc a víc,“ vylíčil jí živnostník Jiří obsah telefonického rozhovoru, který se odehrál před dvěma týdny. Jiří v této době řeší hlavně to, jak se udržet nad vodou. Telefonát o údajném dluhu na něj proto zapůsobil jako ledová sprcha. Stal se pan Jiří obětí promyšleného podvodu?

V další reportáži přináší tým Záhad Josefa Klímy tři portréty představující v nové životní situaci kardiochirurga Jana Pirka, ředitele domova pro seniory Jiřího Duška a šéfa Milionu chvilek Mikuláše Mináře.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy je tradičně i glosa. Tentokrát zamyšlení od hudebníka Lipa a Báry Nesvadbové o našich vztazích v době koronaviru. Ani v této mimořádné situaci nemáme zapomínat kriticky myslet.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované